Golftränare från Halmstad

Vi är golftränare från Halmstad med lång erfarenhet.

Vad kan ni förvänta er av oss?

Vår målsättning är att du som elev/gäst ska känna dig väl omhändertagna hela vägen. Naturligtvis finns vi där för dig på träningen, men vi är även din reseledare som ordnar med allt annat runtomkring, så som transfer, aftergolf, gemensamma middagar mm. Genom åren har vi haft nöjet att få ha flera hundra personer som deltagare på våra golfskolor. Den goda stämningen och gemenskapen som vi har i grupperna har gjort att vi har många nöjda kunder som väljer att åka med oss år efter år. Håll gärna koll på våra kommande träningsresor, välkommen att följa med oss!
Henrik Staff svingar en golfklubba.

Henrik Staff

Henrik jobbar som Headpro på Halmstad GK i Tylösand där han varit sedan 1994. Han älskar sitt jobb som instruktör, och som ett resultat av detta blev han 2019 utnämnd till Årets PGA tränare i Sverige.

Som 17-åring började han som assistent i Leksand 1987, för att därefter flytta till Skåne och Bosjökloster. Under åren som gått har han fortsatt att löpande vidareutbilda sig genom PGA. I grunden är det själva spelet som lockade in honom i golfbranschen. Efter vad han själv kallar ”ett tamt försök på den Skandinaviska Touren” under några år så beslutade han sig för att det är som tränare han gör sig bäst.

Ofta hörs påståenden att det måste vara roligt att jobba med elitspelare som alltid slår perfekta slag. Men i själva verket så har inte resultatet av golfslaget så stor inverkan på Henrik, utan det är reaktionen från eleven som ger honom energi. ”En ny golfare uttrycker ofta mer glädje över ett bra slag än vad en elitspelare gör, och att se någon bli glad över ett lyckat slag är underbart”

Henrik och hans familj trivs väldigt bra i sommarstaden Halmstad. Visserligen säger han sig själv inte vara någon vidare badfantast men han uppskattar ändå närheten till havet och det utbud som Halmstad erbjuder.

Kontakta mig via mail eller telefon.
Henrik.staff@hgk.se
070 – 858 4154

Uffe Pettersson

Uffe är Headpro på Holms GK där han varit sedan 1990. Han började med golf som 18 åring, och har varit PGA-tränare sedan 1989. Karriären startades upp med 2 år som assistent på Haverdals GK för att sedan flytta till Holm i samband med att den klubben startades upp. Han har genom åren vidareutbildat sig hos olika ”gurus” och deltagit vid mängder av kurser och även varit väldigt delaktig i PGA:s olika styrelser och kommittéer.

Att lära människor spela golf är något som Uffe verkligen brinner för, och genom åren har han hunnit utbilda ca 3500 nybörjare. Naturligtvis tränar han spelare på alla nivåer och finner lika mycket glädje i att hjälpa såväl elitspelare som spelare med högre HCP. Som sin egen största golfmerit ser han en vinst i Halmstadmästaren på -9 över 36 hål, och utöver det sin lägsta tävlingsrunda som är 64 (-8).

Född i Leksand som han är, så hann han även med både hockey och baseboll på elitnivå innan golfen tog över. Han bor i Halmstad, och familjens 4 barn är samtliga vuxna och utflugna ur boet. Sedan lång tid tillbaka tillbringas flertalet vinterveckor varje år i favoritlandet Thailand.

”Jag älskar att komma till Springfield Golf Club i Hua Hin, där jag också är medlem”

Kontakta mig via mail eller telefon.
Golfuffe@gmail.com
070 – 858 4152

Uffe Petterson som svingar en golfklubba.
Anders Israelsson som svingar en golfklubba.

Anders Isrealsson

Anders har arbetat som Headpro sedan 1983. Till Haverdals GK kom han 1989, och där är han fortfarande kvar numera i rollen som VD / Klubbchef. Det som kännetecknar Anders som tränare är att han alltid sätter eleven i fokus, och att han arbetar utefter varje enskild individs förutsättningar. Han har en stark tro att utveckling är lika viktigt både för elev och tränare, och att detta skapar glädjen i spelet.

”Får jag frågan vad som gör arbetet som tränare så roligt så blir svaret helt klart faktumet att alla spelare är unika”

Mellan åren 1996-2000 var han delaktig att starta upp landslaget för funktionshindrade, och under dessa år var han även förbundskapten. Sedan 2006 har Golf Digest ansett Anders vara en av Sveriges top 25 tränare.

Anders och hans fru Annica är bosatta i vackra Steninge strax norr om Halmstad. Tillsammans har de två söner, och även två barnbarn vilka de gärna spenderar mycket tid med.

Kontakta mig via mail eller telefon.
Anders.israelsson62@gmail.com
070 – 858 4003